1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
Βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε
με το σύρμα τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το επιθυμητό
μείγμα πρέπει να είναι αραιό. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βουτυρώνουμε το τηγάνι, για κάθε κρέπα κάθε φορά, ρίχνουμε την ανάλογη δόση (1 κουταλιά με κουτάλα της σούπας αρκεί) και απλώνουμε. Μόλις
ψηθεί η μία πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη και. Προσθέτουμε τα υλικά της
επιλογής μας και τη διπλώνουμε είτε τρίγωνη είτε φλογέρα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και διακοσμούμε με σιρόπι
σοκολάτας.
-Προτεινόμενοι συνδυασμοί:
μερέντα-μπισκότο τριμμένο, μέλι-καρύδια-κανέλα, μερέντα-μπανάνα, μερέντα-δημητριακά,
μαρμελάδα κ.ά.
-Για αλμυρή κρέπα: Αντί για
ζάχαρη και βανίλια προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου