Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο

Υλικά για κεφτεδάκια (για 6 άτομα)
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο (χωρίς την κόρα)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
80 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά) 
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ξύδι
Δυόσμος
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
                      
Για πατάτες
1 ½ κιλό πατάτες
1 ντομάτα τριμμένη
1 κουτ. σούπας κοφτή πελτές ντομάτας
½ ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
¾ ποτ. κρασιού νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
    Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε για 7'-10' περίπου. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, για να γίνει σφιχτό και το πλάθουμε.
     Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, βάζουμε τα κεφτεδάκια από πάνω τους και ψήνουμε στους 200-220ο C για 60' - 70'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...