Υλικά (για 4 άτομα)
150 γραμμάρια μανιτάρια champignon φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό κομμένο σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα ζουλιέν
1 κολοκύθι μικρό κομμένο ζουλιέν
Σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
Υλικά για σάλτσα teriyaki
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
3 κουτ. σούπας νερό κρύο
Υλικά για μαρινάδα
2 κουτ. σούπας σόγια σως
2 κουτ. σούπας μιρίν ή σάκε
1 ½ κουτ. σούπας corn flour
300 γραμμάρια noodles αυγού ή ρυζιού
400 γραμμάρια μοσχάρι φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες 150 γραμμάρια μανιτάρια champignon φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό κομμένο σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα ζουλιέν
1 κολοκύθι μικρό κομμένο ζουλιέν
Σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
Υλικά για σάλτσα teriyaki
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
80 ml σόγια σως
30 ml μιρίν (γλυκό κρασί ρυζιού)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο ή 1 κουτ. γλυκού σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο ή σε σκόνη
1 κουτ. σούπας μέλι
1 ½ κουτ. σούπας corn flour30 ml μιρίν (γλυκό κρασί ρυζιού)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο ή 1 κουτ. γλυκού σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο ή σε σκόνη
1 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας νερό κρύο
Υλικά για μαρινάδα
2 κουτ. σούπας σόγια σως
2 κουτ. σούπας μιρίν ή σάκε
1 ½ κουτ. σούπας corn flour
Εκτέλεση (για σάλτσα teriyaki)
Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, τη σόγια σως, το μιρίν, το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, διαλύουμε σ'
ένα μπολάκι το corn
flour με το νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ προσθέτουμε το μοσχάρι και τα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30'-45'.
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό αφήνουμε τα noodles να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τέλος, αφού γίνουν, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό αφήνουμε τα noodles να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τέλος, αφού γίνουν, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου