Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμμάρια γιαούρτι
1 βανίλια
20 ml λικέρ κουμ κουάτ
3 αυγά
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για 5', για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, το γιαούρτι και το λικέρ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα/μαρίζ. Ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης ή μεταλλική* και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35'-40' περίπου στους 170ο C.
Τέλος, αν θέλουμε, μπορούμε να περιχύσουμε το κέικ με γλάσο λεμονιού, χτυπώντας 125 γραμμάρια άχνη ζάχαρη με χυμό από ½ λεμόνι.
* Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε μεταλλική φόρμα, τη βουτυρώνουμε, τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει το βούτυρο, την αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Τέλος, αν θέλουμε, μπορούμε να περιχύσουμε το κέικ με γλάσο λεμονιού, χτυπώντας 125 γραμμάρια άχνη ζάχαρη με χυμό από ½ λεμόνι.
* Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε μεταλλική φόρμα, τη βουτυρώνουμε, τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει το βούτυρο, την αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου