Υλικά
280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το
αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά
διαδοχικά και ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε μία μαλακή ζύμη. Την
αφήνουμε στο ψυγείο για 1 - 1 ½ ώρα. Ανοίγουμε σε ελαφρά αλευρωμένη
επιφάνεια τη ζύμη σε πάχος 0,5 - 1 cm. Με φορμάκια σχηματίζουμε και
κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια. Μεταφέρουμε σε ταψί σε λαδόκολλα και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 8'-10', μέχρι να ροδίσουν
ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου