Υλικά (για 8 ψωμάκια)
3 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (440 γραμμάρια περίπου)
200 ml νερό χλιαρό
8 γραμμάρια μαγιά ξηρή
30 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό
Νιφάδες σίκαλης ή σουσάμι για πασπάλισμα
Για άλειμμα
1 κρόκος αυγού
1 κουτ. σούπας γάλα
Εκτέλεση

Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, τη μεταφέρουμε στον πάγκο, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και την κόβουμε σε 8 ίσα μέρη. Πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα, καλύπτοντάς τα με μεμβράνη. Σ' ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε προσεκτικά τα φουσκωμένα -πλέον- ψωμάκια.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή και νιφάδες σίκαλης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 15'-17' περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε πεντανόστιμα σπιτικά burgers
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου