Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πατάτες γιαχνί

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 ντομάτα τριμμένη
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Δάφνη
Κύμινο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε πρώτα το κρεμμύδι κι έπειτα το σκόρδο. Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε για 1'-2'. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά πλην της ρίγανης, συμπληρώνουμε νερό (να μη σκεπαστουν τελείως οι πατάτες), ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40'-45' (ανάλογα την κουζίνα).

Σερβίρεται ιδανικά με: τυρί φέτα και ρίγανη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...