Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Λαχανόρυζο

Υλικά (για 4 άτομα)
1 λάχανο (περίπου 1 κιλό) κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζ. καφέ ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. καφέ κρασί λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 

Εκτέλεση
   Πλένουμε το λάχανο, το βάζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, αχνίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1', ανακατεύοντάς το. Έπειτα, ρίχνουμε όλα τα υλικά πλην του κρασιού και τσιγαρίζουμε για 5', ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, προσθέτουμε 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και το κρασί, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...