Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Κέικ λεμονιού με γιαούρτι

Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια γιαούρτι
1 βανίλια
20 ml λικέρ κουμκουάτ
3 αυγά
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι 

Εκτέλεση
   Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά 2'-3' για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και το λικέρ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα/μαρίζ. Ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης ή μεταλλική και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35'-40' περίπου στους 170ο C.
   Τέλος, μπορούμε αν θέλουμε να περιχύσουμε στο κέικ και γλάσο λεμονιού, χτυπώντας 125 γραμμάρια άχνη ζάχαρη με χυμό από μισό λεμόνι (30-40 γραμμάρια περίπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...