Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Καλαμαράκια με ρύζι


Υλικά( για 4 άτομα)
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα και καθαρισμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι

Για ρύζι
1 φλιτζ. τσαγιού κίτρινο ρύζι ή basmati
2-2 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αχνίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καλαμαράκια για 2'. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 15' περίπου. Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Για ρύζι
   Ξεπλένουμε 2-3 νερά το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κατόπιν, ρίχνουμε το ρύζι και αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10'-15' μέχρι να πιει τα υγρά του.

Tip: Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει και με σουπιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...