Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με κεφτεδάκια

Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
 
Για κεφτεδάκια
300 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
300 γραμμάρια κιμάς χοιρινός
3 κουτ. σούπας παρμεζάνα
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρυγανιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 αυγό
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι

Για σάλτσα
   Τα υλικά και η εκτέλεση υπάρχουν εδώ

Εκτέλεση
   Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω, για να αφρατέψει ο κιμάς για 10'. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα πλάθουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Έπειτα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα να σιγοβράσουν για 5'.
  Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τέλος, αφού γίνουν, τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...