Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Κοτόπουλο με κριθαράκι στην κατσαρόλα

Υλικά
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
300 γραμμάρια κριθαράκι
1 ντομάτα κομμένη καρέ
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά καβουρδίζουμε το κριθαράκι με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για 1'-2', ανακατεύοντάς το. Το αποσύρουμε σ' ένα μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2' και το σκόρδο για άλλο 1'. Έπειτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ακόμη, προσθέτουμε τον πελτέ και τη ντομάτα και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το κοτόπουλο με ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 50' περίπου. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κριθαράκι. Το σιγοβράζουμε με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα για 15'-20'. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, σε περίπτωση που "τραβήξει" τα υγρά το κριθαράκι, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό, όταν χρειάζεται. Εφόσον γίνει το κριθαράκι, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με: τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...