Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Χούμους

Υλικά
250 γραμμάρια ρεβίθια
1-2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουτ. σούπας ταχίνι
Χυμός από 1 λεμόνι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος 
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Από βραδύς σ' ένα βαθύ σκεύος με κρύο νερό αφήνουμε να φουσκώσουν τα ρεβίθια. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε 1 ½ λίτρο κρύο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 40'-60'. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, τα ξαφρίζουμε.
   Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε κρατώντας 1 κουτάλα από το ζωμό. Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σ' ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, λίγο από το ζωμό, το ταχίνι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σερβίρουμε, περιχύνοντας ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας μαϊντανό και πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...