300 γραμμάρια noodles αυγού ή ρυζιού
350 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες ή μπουκίτσες
150 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια champignon κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γραμμάρια κόκκοι καλαμποκιού
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα ζουλιέν
Σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
Υλικά (για γλυκόξινη σάλτσα)
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
4 κουτ. σούπας κέτσαπ
3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
4 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 ½ κουτ. σούπας corn flour
3 κουτ. σούπας νερό κρύο
3 κουτ. σούπας σόγια σως
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Εκτέλεση (για γλυκόξινη σάλτσα)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό αφήνουμε τα noodles να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνουν, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
3 κουτ. σούπας σόγια σως
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Εκτέλεση (για γλυκόξινη σάλτσα)
Σ' ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το μηλόξiδο και
την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, διαλύουμε σ'
ένα μπολάκι το corn
flour με το νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τη
σόγια σως και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό αφήνουμε τα noodles να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνουν, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σε wok ή βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3'. Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα καρότα, ανακατεύουμε και τα αφηνουμε για 2'-3'. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τις πιπεριές και τα αφήνουμε για 2' να σοταριστούν. Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα και τα noodles, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου