550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
280 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
30 γραμμάρια βούτυρο φυτικό (προαιρετικά)
30 γραμμάρια βούτυρο φυτικό (προαιρετικά)
100 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
1 κοφτό κουτ. γλυκού baking powder κοσκινισμένο
1 φλιτζ. καφέ λικέρ
1 φλιτζ. καφέ λικέρ
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (φρέσκο και φυτικό) με τη ζάχαρη για 15'. Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και τη βανίλια σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 5'. Στο τέλος, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το λικέρ.
Ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη και πλάθουμε ή κόβουμε με κουπάτ τους κουραμπιέδες.
Τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15'. Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη και πλάθουμε ή κόβουμε με κουπάτ τους κουραμπιέδες.
Τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15'. Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου