1 λίτρο γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά χτυπημένα
1 βανίλια
100 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
Ξύσμα και χυμός από ½ πορτοκάλι
Ξύσμα και χυμός από ½ λεμόνι
Ελαιόλαδο
Κανέλα ή ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε διαδοχικά τα σιμιγδάλια, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα ξύσματα, τους χυμούς και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μ' ένα αναδευτήρι. Τελευταίο προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε καλά το πυρέξ (25x35 cm) και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, μέχρι να ροδίσει (ενδεικτικά 50'). Όταν ψηθεί και κρυώσει, σερβίρουμε με κανέλα ή ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου