Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Noodles με κοτόπουλο και λαχανικά

Υλικά (για 4 άτομα)
300 γραμμάρια noodles αυγού
350 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες ή μπουκίτσες
150 γραμμάρια μανιτάρια champignon κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γραμμάρια κόκκοι καλαμποκιού
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα ζουλιέν
Σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι

Υλικά (για γλυκόξινη σάλτσα)
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
3 κουτ. σούπας μηλόξυδο
4 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 ½ κουτ. σούπας corn flour
3 κουτ. σούπας νερό κρύο 
3 κουτ. σούπας σόγια σως
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη 



Εκτέλεση (για γλυκόξινη σάλτσα)
   Σ' ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το μυλόξυδο και την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, διαλύουμε σ' ένα μπολάκι το corn flour με το νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια σως και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
   Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τέλος, αφού γίνουν, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Εκτέλεση
   Σε wok ή βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3'. Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα καρότα, τα φέρνουμε 2-3 βόλτες και τα σοτάρουμε για 2'-3'. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το καλαμπόκι και τις πιπεριές και τα αφήνουμε για 2' να σοταριστούν κι αυτά. Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα και μετά τα noodles, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...