Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Κουραμπιέδες

Υλικά (για 50 κουραμπιέδες περίπου)
550 γραμμάρια αλεύρι
280 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
30 γραμμάρια φυτικό βούτυρο (προαιρετικά)
100 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
1 κοφτό κουτ. γλυκού baking powder
1 φλιτζ. καφέ λικέρ
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
   Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (φρέσκο και φυτικό) με τη ζάχαρη για 15'. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder (κοσκινισμένα) και τη βανίλια σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 5'. Τέλος, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το λικέρ.



   Ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη και πλάθουμε ή κόβουμε με κουπάτ τους κουραμπιέδες. 





 
   Τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15'. Αφού κρυώσουν οι κουραμπιέδες, τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...