Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο

Υλικά για κεφτεδάκια (για 4 άτομα)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο (χωρίς την κόρα)
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ξύδι
Δυόσμος
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
                      
Για πατάτες
1 ½ κιλό πατάτες
1 ντομάτα τριμμένη
1 κουτ. σούπας κοφτή πελτέ
¾ ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτ. κρασιού νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
    Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε για 10' περίπου. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να γίνει σφιχτό και έπειτα το πλάθουμε.
     Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, βάζουμε τα κεφτεδάκια πάνω τους και ψήνουμε στους  220ο C για 60' - 70'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...