Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Μιλφέιγ (mille-feuille)

Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (500 γραμμάρια)
5 κρόκοι αυγών
1 λοβός βανίλιας
750 ml γάλα
170 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
20 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
75 γραμμάρια corn flour
Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα των φύλλων)

Εκτέλεση
   Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τη σφολιάτα, την τρυπάμε μ' ένα πιρούνι σε πολλά σημεία (για να μη φουσκώσει), πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί κι ένα ακόμα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20'-25'.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής (crème pâtissière):
   Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Με μαχαίρι σχίζουμε τη βανίλια κατά μήκος, παίρνουμε το εσωτερικό της και το προσθέτουμε στο γάλα κι ανακατεύουμε μ' έναν αυγοδάρτη. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το corn flour και ανακατεύουμε. Έπειτα, ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε. Τέλος, ξαναβάζουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει, την αφήνουμε να κρυώσει, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Tip: Για πιο τραγανό και εύγευστο αποτέλεσμα, στρώνουμε την κρέμα εκείνη τη στιγμή με κορνέ στα φύλλα και σερβίρουμε. Δεν αφήνουμε το μιλφέιγ στο ψυγείο με την κρέμα πάνω στη σφολιάτα, γιατί θα τη νοτίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...