Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Σπαγγέτι με καπνιστό σολομό

Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο σπαγγέτι
300 γραμμάρια καπνιστός σολομός Σκωτίας *
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Άνηθος ψιλοκομμένος 
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2' κι έπειτα το σκόρδο για 1'. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το σολομό, που έχουμε κόψει σε κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.
   Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνουν, τα παίρνουμε με μια λαβίδα-τσιμπίδα από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

* Η συνταγή μπορεί να γίνει φυσικά και με σολομό Νορβηγίας, όπως και με φρέσκο φιλέτο σολομού, το οποίο σοτάρουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...