Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κρεατόσουπα

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ποντίκι ή χτένι κομμένο σε κομμάτια
1 ρίζα σέλινο κομμένο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 μέτριες πατάτες κομμένες κύβους
5 κόκκοι μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο για να θωρακιστεί και έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι και τους κόκκους πιπεριού. Καλύπτουμε το κρέας με ζεστό νερό και έπειτα το βράζουμε για περίπου 2 ώρες σε σιγανή φωτιά, ρίχνοντας μια κουτ. γλυκού αλάτι (ανάλογα το κρέας, ελέγχουμε  αν ''τσιμπάει'' με το πιρούνι, μπορεί να θέλει και λιγότερο). Στα πρώτα 20' το ξαφρίζουμε. Αφού δούμε ότι έχει μαλακώσει το κρέας, ρίχνουμε τα λαχανικά να βράσουν, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη δάφνη και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20'-30'. Ελέγχουμε αν έχουν βράσει τα λαχανικά  και σερβίρουμε με λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...