Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Τούρτα παγωτό μπανάνα με ξηρούς καρπούς

Υλικά (για βάση)
350 γραμμάρια μπισκότα γεμιστά
40 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο ανάλατο

Για στρώση
5 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
120 γραμμάρια φυστίκι Αιγίνης ή κάσιους κοπανισμένο
3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 κουτ. σούπας μέλι
150 ml κρέμα γάλακτος
30 ml χυμός μπανάνας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
 
Για επικάλυψη
40 γραμμάρια φουντούκι ψίχα σε σκόνη
180 γραμμάρια σοκολάτα λευκή κομμένη σε κομμάτια
40 ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση (για βάση)

   Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε συνεχώς. Στρώνουμε το μείγμα με μία μαρίζ σε μία φόρμα, για να γίνει επίπεδο και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει.



Για στρώση
   Σ' ένα επίπεδο σκεύος στρώνουμε τις μπανάνες με απόσταση μεταξύ τους, καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες. Έπειτα, τις χτυπάμε στο μούλτι μαζί με το χυμό και το φυστίκι Αιγίνης σε 2-3 δόσεις. Αφού γίνουν κρέμα, αδειάζουμε το περιεχόμενο σ' ένα μπολ και ρίχνουμε το κακάο, τη βανίλια και το μέλι. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
    Για ιδανική σαντιγύ, τοποθετούμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 30'. Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μπολ, μέχρι να αφρατέψει. Αναμειγνύουμε τη σαντιγύ με την κρέμα μπανάνας, απλώνουμε πάνω από τη βάση και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για επικάλυψη

   Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε και απλώνουμε πάνω από τη στρώση παγωτού. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...