Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Μαρμελάδα κεράσι

Υλικά (για 2 βάζα 400 γραμμαρίων)
1 ½ κιλό κεράσια
500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 ½ κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 βανίλια

Εκτέλεση


   Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους* με μαχαίρι ή με ειδικό εργαλείο, φορώντας γάντια. Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο ή για ολόκληρη νύχτα να κατεβάσουν περισσότερους χυμούς.
 

   Κατόπιν, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε κατσαρόλα και βράζουμε για 35' περίπου. Καθ' όλη τη διάρκεια ξαφρίζουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τα τελευταία 5' προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

* Με τα κουκούτσια από τα κεράσια μπορούμε να φτιάξουμε ωραιότατο λικέρ!



   Tip: Ένα κόλπο, για να καταλάβουμε αν έχει γίνει η μαρμελάδα, είναι το εξής: Χαράσσουμε τον πάτο της κατσαρόλας με κουτάλι. Αν σχηματίζει γραμμή, έχει βράσει. Αν όχι, θέλει κι άλλο βράσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...