1 ½ κιλό κεράσια
500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 ½ κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους* με μαχαίρι ή με ειδικό εργαλείο, φορώντας γάντια. Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο ή για ολόκληρη νύχτα να κατεβάσουν περισσότερους χυμούς.
Κατόπιν, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε κατσαρόλα και βράζουμε για 35' περίπου. Καθ' όλη τη διάρκεια ξαφρίζουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τα τελευταία 5' προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
* Με τα κουκούτσια από τα κεράσια μπορούμε να φτιάξουμε ωραιότατο λικέρ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου