Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Τρουφάκια σοκολάτας

Υλικά (30 τρουφάκια περίπου)
120 γραμμάρια μπισκότα τύπου Πτι-μπερ θρυμματισμένα
30 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
5 κουτ. σούπας κακάο
1 ζαχαρούχο γάλα (305 ml)
1 σφηνάκι λικέρ amaretto
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Ινδοκάρυδο
Τρούφα

Εκτέλεση


   Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κακάο, το λικέρ και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη για 10' περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.


 

   Προσθέτουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει.




 


   Πλάθουμε μπαλάκια και τα περνάμε από το ινδοκάρυδο ή την τρούφα. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...