Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Υλικά (για ζύμη) 
1 κιλό αλεύρι για πίτες
1 κουτ. σούπας ξίδι 
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιαο
500 ml κρύο ή χλιαρό νερό
Αλάτι
Αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)
Φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο (για άλειμμα των φύλλων)

Για γέμιση
1 κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
250 γραμμάρια ζάχαρη (ενδεικτικά)
Κανέλα

Εκτέλεση (για ζύμη)
   Η πίτα γίνεται με χειροποίητο φύλλο (τεχνική ήλιου ή gozleme).
   Για την εκτέλεσή της βλέπε εδώ

Για γέμιση
   Σ' ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το κολοκύθι, τη ζάχαρη και 30 ml νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Στη συνέχεια, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε. 


 

   Το στρώνουμε στο 1ο φύλλο, πασπαλίζοντάς το με λίγη ακόμη ζάχαρη προαιρετικά. 
   Αφού ολοκληρωθούν τα βήματα που αναφέρονται στην εκτέλεση της ζύμης - ανοίγματος φύλλου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 50'-60' περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...