Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Υλικά (για ζύμη) 
1 κιλό αλεύρι για πίτες
1 κουτ. σούπας ξύδι 
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιαο
400 ml χλιαρό νερό
Αλάτι
Αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)
Φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο (για άλειμμα των φύλλων)

Για γέμιση
1 κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
250 γραμμάρια ζάχαρη (ενδεικτικά)
Κανέλα

Εκτέλεση (για ζύμη)
   Η πίτα γίνεται με χωριάτικο φύλλο (τεχνική ήλιου ή gozleme).
   Για την εκτέλεσή της βλέπε εδώ

Για γέμιση
   Τοποθετούμε το κολοκύθι στο 1ο φύλλο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Μπορούμε επίσης να ανακατέψουμε όλα τα υλικά της γέμισης και να τη στρώσουμε. 
   Αφού ολοκληρωθούν τα βήματα που αναφέρονται στην εκτέλεση της ζύμης - ανοίγματος φύλλου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...