500 γραμμάρια χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε λεπτές λωρίδες
500 γραμμάρια χοιρινός λαιμός κομμένος σε λωρίδες
500 γραμμάρια χοιρινός λαιμός κομμένος σε λωρίδες
Για τη μαρινάδα
1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
50 ml ξίδι
30 ml ελαιόλαδο
Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
Κόλιανδρος σε σκόνη
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο (προαιρετικά)
Μουστάρδα σε σκόνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μπολ μαρινάρουμε το κρέας με όλα τα υλικά. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 12-24 ώρες στο ψυγείο. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20'. Σε ζεστό τηγάνι ψήνουμε το κρέαςσε 2-3 δόσεις, σε δυνατή φωτιά, για να μην πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού. Όταν ψηθεί, αποσύρουμε από το σκεύος κι αν θέλουμε, το ψιλοκόβουμε επιπλέον.
- Σερβίρουμε με: πίτες, πατάτες, άλλα υλικά της αρεσκείας μας
Σε μπολ μαρινάρουμε το κρέας με όλα τα υλικά. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 12-24 ώρες στο ψυγείο. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20'. Σε ζεστό τηγάνι ψήνουμε το κρέαςσε 2-3 δόσεις, σε δυνατή φωτιά, για να μην πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού. Όταν ψηθεί, αποσύρουμε από το σκεύος κι αν θέλουμε, το ψιλοκόβουμε επιπλέον.
- Σερβίρουμε με: πίτες, πατάτες, άλλα υλικά της αρεσκείας μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου