Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά
280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι 
200 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια (για την επικάλυψη)

Εκτέλεση
   Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά διαδοχικά και ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ½ ώρα. Ανοίγουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5-1 cm. Με φορμάκια σχηματίζουμε και κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια. Μεταφέρουμε σε ταψί σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 8'-10', μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τέλος, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, βουτάμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε στη λαδόκολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...