Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Σπανακόρυζο

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό σπανάκι φρέσκο πλυμμένο και καθαρισμένο (εναλλακτικά κατεψυγμένο)*
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 κλωνάρια άνηθος
2-3 κλωνάρια μαϊντανός
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο. Παράλληλα, σε βραστό αλατισμένο νερό, ζεματίζουμε το σπανάκι για 1'-2', το σουρώνουμε και το αχνίζουμε για 1' με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, 2 ½ φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού.  Ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20' περίπου. Όταν γίνει, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

* Το κατεψυγμένο σπανάκι το αφήνουμε να ξεπαγώσει και δε ρίχνουμε πολύ νερό, όπως κάνουμε στο φρέσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...