750 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
5 μελιτζάνες φλάσκες
5 μελιτζάνες φλάσκες
4 πατάτες μεγάλου μεγέθους
4 ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
50 γραμμάρια κεφαλοτύρι
1 ξυλάκι κανέλας
2 αυγά
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κύμινο
Κύμινο
Ελαιόλαδο
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
Για μπεσαμέλ - mornay sauce
1 λίτρο χλιαρό γάλα
7 κουτ. σούπας αλεύρι
70 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
1 κρόκος αυγού
Φρέσκο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πιπέρι
Κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες (μακρόστενες ή στρόγγυλες). Λαδώνουμε το ταψί, το αλατίζουμε και το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Στρώνουμε τις πατάτες και προσέχουμε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους, τις λαδώνουμε μ' ένα πινέλο και τις αλατίζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15'.

Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον κιμά, την πιπεριά, τις ντομάτες, κανέλα, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να "δέσουν" τα υλικά για 5'. Έπειτα, βγάζουμε την κανέλα, προσθέτουμε το σκόρδο και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10'.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στον κιμά και ανακατεύουμε.
Για μπεσαμέλ
Για τη διαδικασία βλέπε εδώ


Tip: Αν υπάρχουν πολλά κενά (όταν στρώνουμε στο ταψί τις πατάτες), τρίβουμε 1 πατάτα και τα γεμίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου