1 κιλό πατάτες
200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
200 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένη
150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε, ξεπλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε βραστό αλατισμένο νερό για 15'-20' περίπου. Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μόλις βράσουν και κρυώσουν οι πατάτες, τις σταυρώνουμε μ' ένα μαχαίρι στην επίπεδή τους επιφάνεια. Με το μαχαίρι ή κουταλάκι ανοίγουμε σε βάθος προσεκτικά και "αδειάζουμε" τις πατάτες*, σχηματίζοντας "βαρκούλες". Τις γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε στο μπολ και τις ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40' περίπου.
*Με το εσωτερικό της πατάτας που βγάλαμε και τη γέμιση που τυχόν περίσσεψε μπορούμε να κάνουμε πατατοκροκέτες ή πατατοκεφτέδες φούρνου.
*Με το εσωτερικό της πατάτας που βγάλαμε και τη γέμιση που τυχόν περίσσεψε μπορούμε να κάνουμε πατατοκροκέτες ή πατατοκεφτέδες φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου