Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Chicken salad

Υλικά *
Μαρούλι romana
Λάχανο iceberg
Radicchio ή λάχανο μωβ
Ντοματίνια
Καλαμπόκι
Ραπανάκια
Αγγουράκι κομμένο ζουλιέν

Για σνίτσελ κοτόπουλου (για 2 άτομα)
400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο για σνίτσελ
2 αυγά
Αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για sauce *
Μουστάρδα
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι

Για πιτούλες-pizzabrot
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 ml νερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγανη ξηρή
1 πρέζα βασιλικός ξηρός
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα σκεύος.

Για σνίτσελ κοτόπουλου
   Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε λίγο. Σε ξεχωριστά πιάτα τοποθετούμε το αλεύρι και τη φρυγανιά. Έπειτα, βάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν την περιττή υγρασία και αλατοπιπερώνουμε κι από τις 2 πλευρές. Αρχίζουμε το πανάρισμα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά. Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20' περίπου, για να σφίξει το πανάρισμα. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώσπου να χρυσαφίσουν και οι 2 πλευρές.

Για sauce
    Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σνίτσελ και η σαλάτα είναι έτοιμη!

Για πιτούλες-pizzabrot
    Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύοντας συνεχώς, το νερό. Ζυμώνουμε, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, σχηματίζουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20' περίπου. Στη συνέχεια ανοίγουμε πιτούλες με τον πλάστη και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο.
   Ιδανικά, οι πιτούλες μπορούν να σερβιριστούν με λίγη ρίγανη και μείγμα πιπεριών.

 * Στα υλικά που δεν υπάρχει δοσολογία, ο καθένας μπορεί να βάλει όσο επιθυμεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...