Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Μελιτζάνες παπουτσάκι

Υλικά (για 5-6 άτομα)
10 μελιτζάνες
750 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Κανέλα
Ρίγανη
Φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

   Κόβουμε και χαράσσουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 15' και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν και τις βάζουμε στο ταψί.

   Έπειτα, αχνίζουμε το κρεμμύδι για 1', αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κιμά με την κανέλα. Μόλις αχνιστούν, τα βάζουμε στην άκρη του σκεύους. Ρίχνουμε στο κενό μέρος του σκεύους τη ντομάτα, για να ζεσταθεί, λίγη ζάχαρη, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15'. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, ρίχνουμε το μαϊντανό.
 
   Τέλος, με ένα πιρούνι ''πατάμε'' λίγο τις μελιτζάνες και ρίχνουμε από πάνω ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τις γεμίζουμε, πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και τις ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα περίπου.




- Tip: Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα, πάνω από τη γέμιση μπορούμε να βάλουμε 1 φέτα ντομάτα ή τριμμένα τυριά ή και τα 2!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...