Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Καρπουζόπιτα

Υλικά (για ταψί 34 cm)
½ καρπούζι
300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμμάρια μέλι
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σουσάμι
Κανέλα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

   Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και βγάζουμε τα σποράκια του με προσοχή. Το αφήνουμε να στραγγίσει σ' ένα σουρωτήρι. Έπειτα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και κανέλα και ανακατεύουμε ξανά. Θέλουμε το μείγμα να είναι σαν χυλός, γι' αυτό ίσως χρειαστεί να ρίξουμε επιπλέον αλεύρι.


   Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, το οποίο πρέπει να είναι ύψος 1 δαχτύλου περίπου. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου.





Tip: Το ζουμί (καρπούζι-ζάχαρη-μέλι) το κρατάμε για ένα δροσιστικό ποτό μέσα στο ψυγείο ή μέσα σε παγοθήκες στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...