Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Κορμός σοκολάτας (Μωσαϊκό)

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ σπασμένα σε κομμάτια (225 γραμμάρια)
150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
30 γραμμάρια σοκολάτα ή κακάο σε σκόνη
1 βανίλια
50 ml χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Κοσκινίζουμε την άχνη, τη σοκολάτα και τη βανίλια. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) μέσα σ' ένα μπολ. Όταν γίνει ομοιογενές και ρευστό το μείγμα, ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν. Στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε στο κέντρο το μείγμα και το τυλίγουμε σφιχτά. Το βάζουμε στην κατάψυξη, για να σφίξει και σε 3-4 ώρες είναι έτοιμο.

Εναλλακτικά: Μπορούμε να βάλουμε διάφανη μεμβράνη σε μία ορθογώνια φόρμα και να ρίξουμε μέσα το μείγμα, στρώνοντάς το καλά με μία μαρίζ, για να είναι επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...