Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Κορμός ψυγείου (Μωσαϊκό)


Υλικά
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ σπασμένα σε κομμάτια
200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
15 γραμμάρια κακάο
1 βανίλια
50 ml χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Κοσκινίζουμε την άχνη, το κακάο και τη βανίλια. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) μέσα σ' ένα μπολ και μόλις γίνει ομοιογενές ρευστό μείγμα, ρίχνουμε και τα μπισκότα, ανακατεύοντας συνέχεια. Κολλάμε διαφανή μεμβράνη σε μία ορθογώνια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, στρώνοντας καλά με μία μαρίζ, για να είναι παντού επίπεδο. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη, για να σφίξει και σε 3-4 ώρες είναι έτοιμο.

Εναλλακτικά: Μπορούμε να τυλίξουμε το μείγμα με αλουμινόχαρτο σε σχήμα "σαλάμι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...