Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Μηλόπιτα

Υλικά
8 μήλα
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
80 γραμμάρια (+1 κουτ. σούπας) βούτυρο
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Κανέλα

Εκτέλεση
    Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις τελειώσουμε, ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά τα 2 είδη αλευριού κοσκινισμένα και τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το ξύσμα, το χυμό, την κανέλα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα (τα 7 σε ροδέλες και το 1 σε κυβάκια).  Το μήλο που έχουμε κόψει σε κυβάκια το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά. Σ' ένα  μπρίκι βάζουμε τα 80 γραμμάρια βούτυρο να λιώσει στο μάτι ή σ' ένα πυρέξ μέσα στο φούρνο. Έπειτα, τοποθετούμε τα μήλα-ροδέλες πάνω από το λιωμένο βούτυρο στο πυρέξ, τα κανελώνουμε, περιχύνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο-200ο C για 50'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...