Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αρακάς


Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό φρέσκος ή κατεψυγμένος αρακάς
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα ροδέλες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες τριμμένες
Άνηθος ψιλοκομμένος
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
Λικέρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση
    Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1' συνεχώς. Έπειτα, ρίχνουμε τον αρακά και την πατάτα και ανακατεύουμε για 5'. Τέλος, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε τον αρακά με βραστό νερό και τον βράζουμε για 30' - 40' (αν απορροφήσει τα υγρά του, προσθέτουμε λίγο ακόμη βραστό νερό.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...