1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
Κόκκοι μπαχάρι
Ξίδι
Κόκκοι μπαχάρι
Εκτέλεση
Κόβουμε
τη σακούλα του χταποδιού και καθαρίζουμε το εσωτερικό της. Από την άλλη πλευρά αφαιρούμε
τα μάτια και το ράμφος. Κάτω από άφθονο νερό το καθαρίζουμε πολύ καλά. Σε χαμηλή προς μέτρια
φωτιά το βράζουμε χωρίς νερό για 1 ώρα περίπου (αν είναι μεγαλύτερο, το αφήνουμε περισσότερο), μέχρι να μαλακώσει, βάζοντας το μπαχάρι και λίγο ξύδι. Το χταπόδι έχει
την ιδιότητα να βγάζει υγρά, γι’ αυτό δε ρίχνουμε καθόλου.
Αφού βράσει, κόβουμε ένα-ένα τα πλοκάμια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι γκριλ για 3' - 4'. Σερβίρεται με λάδι, ξίδι και ρίγανη.
Αφού βράσει, κόβουμε ένα-ένα τα πλοκάμια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι γκριλ για 3' - 4'. Σερβίρεται με λάδι, ξίδι και ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου