Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Πιπεριές γεμιστές

Υλικά (για 5-6 άτομα)
25 πιπεριές για γέμισμα
25 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
900 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ντομάτες τριμμένες
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Δυόσμος
Κύμινο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τον εσωτερικό σπόρο. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 1' και έπειτα τον κιμά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ¾ φλιτζ. τσαγιού νερό και ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά. Έπειτα, βάζουμε στο ταψί ½ φλιτζ. τσαγιού νερό και ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 50' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...