Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Φακές

Υλικά (για 4-6 άτομα)
500 γραμμάρια φακές
1 λίτρο νερό ζεστό (όχι βρασμένο) *
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 δάφνες
1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύδι
Ρίγανη

Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε τις φακές και τις ρίχνουμε στο νερό. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5'. Έπειτα, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις δάφνες, το κρεμμύδι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30' περίπου. Κατόπιν, ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 10-20' (αναλόγως τις φακές). Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ξύδι και ρίγανη.

*  Σε περίπτωση που οι φακές πιουν τα υγρά τους ή επιθυμούμε το φαγητό πιο ζουμερό, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...