Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Φακές

Υλικά (για 4 άτομα)
500 γραμμάρια φακές
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 δάφνες
1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύδι
Ρίγανη

Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε τις φακές και τις ρίχνουμε σε ζεστό νερό (όχι βρασμένο). Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5'. Έπειτα, ρίχνουμε το ½ ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις δάφνες, το κρεμμύδι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30' περίπου. Κατόπιν, ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 10'. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ξύδι και ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...