Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Υλικά ζύμης (για 25 πιτάκια περίπου)
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
4 φλιτζ. τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού baking soda
1 αυγό (για το άλειμμα)
Αλάτι 

Για τη γέμιση*
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια καπνιστή γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό

Εκτέλεση
   Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε για 2'-3' και έπειτα στον πάγκο για 10', μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, ίσως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20' και στη συνέχεια την ανοίγουμε με έναν πλάστη. Κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους (μ' ένα ποτήρι 8 cm ή μια φόρμα για τυροπιτάκια), βάζουμε τα υλικά γέμισης, διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν (με τη φόρμα δε χρειάζεται το τελευταίο στάδιο). Τέλος, τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20'-25'.

*Εναλλακτικά: Mπορούμε να βάλουμε διάφορα αλλαντικά, τυριά, σάλτσα ντομάτας, πιπεριά κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...