Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Γιουβαρλάκια... γίγας!

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
1-2 λεμόνια
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ξύδι

Εκτέλεση
   Ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Σ' ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη μισή ποσότητα του ρυζιού και τους κρόκους), ζυμώνουμε και πλάθουμε μπαλάκια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 4 κούπες νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε αλάτι και το υπόλοιπο ρύζι. Μετά, τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για ½ ώρα.
   Αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά, παίρνουμε ζωμό με την κουτάλα 1 φορά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αργότερα, σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε στο μάτι που έχουμε σβήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...