Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Γιουβαρλάκια

Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
2 αυγά
Χυμός από 1-2 λεμόνια
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ξίδι

Εκτέλεση
   Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σ' ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη μισή ποσότητα του ρυζιού και τους κρόκους), ζυμώνουμε και πλάθουμε μπαλάκια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 4 κούπες νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε αλάτι και το υπόλοιπο ρύζι. Μετά, βάζουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για ½ ώρα.
   Αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά, παίρνουμε μία κουτάλα ζωμού και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αργότερα, σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...