Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Ρεβιθοκεφτέδες

Υλικά (για 5-6 άτομα)
400 γραμμάρια ρεβίθια
120 γραμμάρια αλεύρι Φαρίνα
200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γραμμάρια φρυγανιά
2 αυγά
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Δυόσμος 
Κύμινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
     Από βραδύς σ' ένα βαθύ σκεύος με κρύο νερό και 1 κουτ. σούπας αλάτι αφήνουμε να φουσκώσουν τα ρεβίθια. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πολλές φορές και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 40'-50' περίπου (ανάλογα με τα ρεβίθια). Κατά τη διάρκεια του βρασμού τα ξαφρίζουμε. Αφού βράσουν, τα ξεπλένουμε και τα πολτοποιούμε λίγα-λίγα, με λίγο ελαιόλαδο σε κάθε δόση. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και αδειάζουμε τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σ' ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Πλάθουμε κεφτέδες με λίγο ελαιόλαδο στα χέρια, για να είναι πιο εύκολο το πλάσιμο. Τέλος, τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να ''τραβήξει'' το περιττό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...