Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Πηλιορείτικο σπετζοφάι

Υλικά
600 γραμμάρια λουκάνικα πηλιορείτικα κομμένα σε ροδέλες (εναλλακτικά καραμανλίδικα ή χωριάτικα)
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο εμινσέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
6 πιπεριές κέρατα χοντροκομμένες ή ολόκληρες
3 ντομάτες κομμένες καρέ (εναλλακτικά τριμμένες)
70 ml κρασί κόκκινο 
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας 
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
Ελαιόλαδο
Μπούκοβο (προαιρετικά)
Πάπρικα
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα λουκάνικα. Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (πλην της ρίγανης που τη βάζουμε όταν γίνει) και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει για περίπου 15'-20'.
   Σερβίρουμε με: μπόλικο φρέσκο ψωμί και άφθονο κρασί ή τσίπουρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...