Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Υβριστόν το ποντιακό

Υλικά
500 γραμμάρια υβριστόν
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο αγελάδος
3 λίτρα νερό
Αλάτι 
Τυρί φέτα θρυμματισμένη*

Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, το αλατίζουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το υβριστόν και το αφήνουμε να φουσκώσει 3'-10' (ο χρόνος εξαρτάται από το υβριστόν). Το σουρώνουμε, το περιχύνουμε με το βούτυρο, ανακατεύουμε και το σερβίρουμε με τη φέτα.

* Η συνταγή μπορεί να γίνει και σε γλυκιά έκδοση: αντί για φέτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...