Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Σουπιές αχνιστές

Υλικά
1 ½ κιλό σουπιές καθαρισμένες
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βράζουμε τις σουπιές για 20' περίπου (να "τσιμπάει" το πιρούνι). Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σ' ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα (που έχουμε πλύνει καλά) αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε. Μόλις ροδοκοκκινίσουν, αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε το χυμό, πασπαλίζουμε με ρίγανη και πάπρικα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...