Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Σπιτικός χοιρινός γύρος


Υλικά (για 3 άτομα)
500 γραμμάρια χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε λεπτές λωρίδες
500 γραμμάρια χοιρινός λαιμός κομμένος σε λωρίδες

Για τη μαρινάδα
1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
50 ml ξίδι
30 ml ελαιόλαδο
Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
Κόλιανδρος σε σκόνη
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο (προαιρετικά)
Μουστάρδα σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Σε μπολ μαρινάρουμε το κρέας με όλα τα υλικά. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 12-24 ώρες στο ψυγείο. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 20'. Σε ζεστό τηγάνι ψήνουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά σε 2-3 δόσεις, για να μην πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού. Όταν ψηθεί, αποσύρουμε από το σκεύος κι αν θέλουμε, το ψιλοκόβουμε επιπλέον.
   Σερβίρουμε με πίτες, πατάτες κι άλλα υλικά της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...