Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Αγριογούρουνο στιφάδο με πουρέ πατάτας

Υλικά (για 5-6 άτομα)
1,5 kg αγριογούρουνο σπάλα κομμένο σε κύβους (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γραμμάρια μανιτάρια champignon ή portobello φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
100 ml κρασί κόκκινο
600 γραμμάρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 καρότο κομμένο καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
5-6 φύλλα φασκόμηλο (προαιρετικά)
2 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τον πουρέ
500-600 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
150 γραμμάρια γάλα χλιαρό
70 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το κρέας σε δόσεις (αφαιρούμε από την κατσαρόλα την κάθε δόση και τη βάζουμε σε μια πιατέλα). Προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, αν δούμε ότι είναι λίγο, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το καρότο και το σκόρδο για 2'. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρέας, το σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, τη δάφνη, το φασκόμηλο και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 90'-120' περίπου, μέχρι να μαλακώσει (ο χρόνος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από το κρέας). Στα τελευταία 15' προσθέτουμε τη ρίγανη, όπως και κατά τη διάρκεια ζεστό νερό, αν χρειαστεί.

Για τον πουρέ
   Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε με ειδικό εργαλείο ή με πιρούνι. Σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...