Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Αγριογούρουνο στιφάδο με πουρέ πατάτας

Υλικά (για 5-6 άτομα)
1,5 kg αγριογούρουνο σπάλα κομμένο σε κύβους (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια champignon ή portobello κομμένα σε ροδέλες
50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
100 ml κόκκινο κρασί
600 γραμμάρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 καρότο κομμένο καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 δαφνόφυλλο
5-6 φύλλα φασκόμηλο (προαιρετικά)
2 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τον πουρέ
500-600 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
150 γραμμάρια γάλα χλιαρό
70 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το κρέας σε δόσεις (αφαιρούμε από την κατσαρόλα την κάθε δόση και τη βάζουμε σε μια πιατέλα). Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, αν δούμε ότι είναι λίγο κι έπειτα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το καρότο, το σκόρδο για 2'. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρέας, το σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, τη δάφνη, το φασκόμηλο, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 90'-120' περίπου, μέχρι να μαλακώσει (ο χρόνος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από το κρέας). Στα τελευταία 15' προσθέτουμε τη ρίγανη, όπως και κατά τη διάρκεια ζεστό νερό αν χρειστεί.

Για τον πουρέ
   Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε με ειδικό εργαλείο ή μ' ένα πιρούνι. Σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...