Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Μανιτάρια με ρύζι

Υλικά (για 3 άτομα)
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους ή champignon φρέσκα
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για ρύζι
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι κίτρινο (πλυμένο 2-3 φορές)
2 ½ - 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
30 ml ζωμός κοτόπουλου
10 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με απορροφητικό χαρτί (δε χρειάζονται πλύσιμο) και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το τηγάνι και αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν και τα αφήνουμε για 7' περίπου. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5' περίπου. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Για ρύζι
   Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζουμε το βράσιμο και μόλις πιει τα υγρά του, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τα μανιτάρια. (Σε περίπτωση που πιει το ρύζι νωρίτερα τα υγρά του, προσθέτουμε ζεστό νερό.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...