Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Μπισκότα βουτύρου με άρωμα πορτοκάλι

Υλικά
280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
   Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά διαδοχικά και ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 - 1 ½ ώρα. Ανοίγουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη σε πάχος 0,5 - 1 cm. Με φορμάκια σχηματίζουμε και κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια. Μεταφέρουμε σε ταψί σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 8'-10', μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...